Acum

Title

Artist

Acum

Supersonic Rock

19:00 21:00

Acum

Supersonic Rock

19:00 21:00

Background

Unexpected Dali

Muzeul Județean Buzău [Buzău]

Event info
Date: 22 septembrie 2020
Location: Muzeul Județean Buzău
Address: Aleea Castanilor nr. 1 Buzău
Details

unexpected dali

”Unexpected Dali” – expoziție găzduită de Muzeul Județean Buzău în perioada 22 septembrie 2020 – 28 februarie 2021

Începând cu data de 22 septembrie, Muzeul Județean Buzău va găzdui cel mai important eveniment cultural al anului, o expoziție de artă cu lucrări semnate de unul dintre cei mai excentrici artiști ai lumii, Salvador Dali.

Expoziția ”Unexpected Dali” prezintă publicului buzoian 150 de lucrări originale, care fac parte din colecția privată Kesauri.

Înainte de a ajunge în România, expoziția ”Unexpected Dali” a mai vizitat și Statele Unite ale Americii, Franța, Italia, Spania, Suedia, Lituania și alte țări din Europa. Curatorii oficiali ai expoziției ”Unexpexted Dali” sunt Vasilii și Aleksandre Kesauri.

Salvador Dali (cu numele lui adevărat Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domenech) s-a născut la 11 mai 1904, la Figueres, în Catalonia. Pictor, sculptor, scriitor, actor şi regizor de film, scenarist şi fotograf, a fost considerat cel mai cunoscut şi excentric reprezentant al curentului suprarealist în artă. Perspectiva sa inovatoare asupra subconștientului, relația sa apropiată cu psihanaliștii freudieni și modul în care a explorat nebunia sufletului uman sunt câteva dintre caracteristicile operelor sale.

Expoziția „Surprinzătorul Dali” (”Unexpected Dali”) este formată din exponate ale Colecției Kesauri de opere originale realizate de Salvador Dali: litografie, ceramică, lucrări în bronz, argint, aur și scoate în evidență aspecte esențiale majore ale operei sale.

Produsă și organizată de Muzeul Județean Buzău și Art Expo S.I.A., prezentarea lucrărilor este un proiect care își propune să atragă familii, tineri, clienți și lucrători în lumea artei, oferind bilete reduse la expoziții, evenimente și activități de artă și cultură.