Piesă

Titlu

Artist

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Background

10 cocktailuri de Crăciun, pe care le puteți face acasă

Editat de la 18 decembrie 2020

Sezonul petrecerilor este în plină desfășurare și, chiar dacă s-ar putea să nu putem petrece așa cum am face-o în mod normal, putem totuși să ne bucurăm de un chef pe cinste chiar și acasă.
Desigur, am putea fi exilați la petreceri desfășurate pe platforma Zoom, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne mulțumim cu băuturi banale!
De aceea am creat o listă de cocktailuri delicioase, de care vă puteți bucura în confortul căminului dumneavoastră.

1. Gin Boë cu acadea de Crăciun

Ingrediente:
Cocktail:
• 60ml gin violet Boë
• 40ml suc de afine
• 20ml suc de lămâie
• 20ml sirop de casă*
• 300g cuburi de gheață
• 100g zahăr glazurat (necesar pentru decorare)
*Sirop:
• 6 acadele de mentă
• 1 crenguță de brad de 10cm
• 250g zahăr tos
• 250ml apă clocotită
Mod de preparare:
• Pentru a prepara siropul, adăugați toate ingredientele (în afară de crenguța de brad tăiată) într-un vas și încălziți-le pe plită până când se dizolvă acadelele.
• Odată dizolvate, adăugați acele de brad și lăsați să se răcească aproximativ o oră.
• Folosind bandă, lipiți modelul dorit pe sticlă, lăsând goluri în locul în care doriți să fie presărat zahărul glazurat, creând un model de „zăpadă”. Puneți paharul în congelator și lăsați-l 10 minute.
• Folosind o sită, presărați zahărul glazurat peste paharul răcit. Scoateți cu atenție banda pentru a dezvălui modelul cu zăpadă.
• Adăugați ingredientele măsurate ale cocktailului într-un shaker și amestecați-le timp de 30 de secunde înainte de a le turna în pahare.
Credit: Boë Gin și @ ScottishMixology

Boe Christmas cocktail 2 dd46

Foto: Clair Irwin

2. Rom condimentat Mulled Matter

Ingrediente:
• 1 sticlă de vin roșu (de ex. Pinot noir / pinotaj)
• 250ml Rom condimentat
• 50ml sirop de agave
• portocale: decojite și tăiate felii
• felii proaspete de ghimbir
• anason stelat
• bețe de scorțișoară

Mod de preparare:
• Așezați toate ingredientele într-un vas și puneți-le pe foc, apoi mențineți vasul la căldură moderată constantă.
• Lăsați romul fiert să stea cel puțin o oră înainte de a fi servit în cupe/pahare termorezistente.
Credit: Dark Matter

Dark Matter Spiced Rum Mulled Matter 1 e9aa

Foto: Till Britze

 

3. Șosetă de Crăciun cu brandy Bardinet

Ingrediente:
• 35ml Bardinet Brandy
• 10ml lichior portocaliu precum Cointreau
• 5ml sirop de caramel (cum ar fi Monin)
• șampanie rece ca gheața
Mod de preparare:
• Se amestecă ingredientele (cu excepția șampaniei), timp de 10 secunde, cu puțină gheață, și se strecoară într-un pahar.
• Completați cu șampanie.
Credit: Bardinet Brandy / Arnaud Volte de la hotelul The London EDITION

Bardinet Christmas stocking landscape b550

Foto: Maverick Photo Agency

4. Bulgăre de zăpadă cu Southern

Ingrediente:
• 50ml Southern Comfort (lichior)
• 60ml înghețată de vanilie
• 40ml lapte
• Un strop de scorțișoară
Mod de preparare:
• Amestecați toate ingredientele, cu excepția scorțișoarei.
• Se toarnă băutura proaspăt amestecată într-un pahar (ideal un pahar de vin) și se presară scorțișoară deasupra.
Credit: Southern Confort

2020 Serve Squiggles Batch 4 07 287a

Foto: Addie Chinn

 

5. Strigă-mă „bule”

Ingrediente:
• șampanie
• cuburi de gheață
• 25ml Whisky „Jameson Black Barrel”
• 10ml Suc de lămâie
• 30ml lichior de rubarbă
Mod de preparare:
• Adăugați toate ingredientele, cu excepția șampaniei, într-un shaker. Adăugați gheață și apoi amestecați-le. Se strecoară într-un pahar coupe și se acoperă cu șampanie.
• Se ornează cu o coajă de lămâie.
Credit: Jameson

Jameson Black Barrel Image 1259 59e0

Foto: Jameson

6. Șpriț de Crăciun

Ingrediente:
• 50ml rom învechit „Duppy Share”
• Bere brună de ghimbir cu eucalipt
• 10ml de sirop de Crăciun „Duppy Share” (aromat cu mere, coacăze negre, cireșe, scorțișoară și cuișoare)
Mod de preparare:
• Completați romul cu berea cu ghimbir
• Adăugați siropul de Crăciun și…e gata!
Credit: Duppy Share

DS Oct20 5 ac12

Foto: The Duppy Share

7. Micul ajutor al lui Moș Crăciun

Ingrediente:
• 8 linguri smântână
• 5 linguri „Coole Swan” (lichior-cremă irlandez)
• 5 linguri de vodcă
• 2 linguri de amaretto
• aproximativ 50g de gheață zdrobită
• scorțișoară măcinată, praf
• nucșoară proaspăt rasă, praf
Mod de preparare:
• Puneți smântâna, lichiorul „Coole Swan”, vodca și amaretto într-un cocktail shaker.
• Adăugați o mână bună de gheață zdrobită și amestecați bine.
• Se strecoară în pahare de Martini și se presară un praf ușor de scorțișoară și nucșoară înainte de a fi servit.
Credit: Coole Swan Irish Cream Liqueur / Neven Maguire

SantasLittlehelper 5a67

Foto: Joanne Murphy/Neven MaGuire McNean House & Restaurant

8. Încălzitorul de mâini

Ingrediente:
• 3 litri suc de mere proaspăt presat
• 6 păstăi de cardamom
• 3 batoane de scorțișoară
• 200ml sirop de curmale (substituit cu miere sau sirop de arțar)
• 50g ghimbir
• cuburi de gheață
• 1 sticlă de whisky „Jameson Original”
• 3 lămâi
• 3 bucăți anason stelat

Mod de preparare:
• Se toarnă trei litri de suc din mere presate într-o oală mare de gătit. Înfășurați trei batoane de scorțișoară, trei de anason stelat, șase păstăi de cardamom verde, coaja de la trei lămâi și 50g de ghimbir feliat într-un tifon (pânză alimentară). Așezați condimentele în oala de gătit cu sucul de mere la foc mediu, până când fierbe lichidul, apoi adăugați 200ml de sirop de curmale și sucul din cele trei lămâi.
• În cele din urmă, adăugați 30ml de whisky Jameson într-un pahar termorezistent și folosiți un polonic pentru a servi punch-ul fierbinte, care vă va face gura pungă.
• Dacă nu aveți sirop de curmale, mierea sau siropul de arțar vor funcționa ca un bun substitut.
Credit: Jameson

JamesonOriginal2 baf4111

Foto: Jameson

9. Mânerul dragostei lui Moș Crăciun

Ingrediente:
• 50ml Rom condimentat „Dead Man’s Fingers”
• 1 lingură cu vârf de Nutella
• cafea proaspăt preparată
• frișcă lichidă
• pudră de ciocolată
• bomboane Ferrero Rocher
Mod de preparare:
• Combinați ingredientele.
• Adăugați încet frișcă lichidă pe deasupra, apoi presărați pe pudră de ciocolată. Se adaugă apoi bomboana Ferrero Rocher.
Credit: Dead Man’s Fingers Rum
10. Călătorul
Ingrediente:
• 50ml Salcombe Gin „Start Point”
• 15ml Vermut „Knightor Rosso”
• 10ml sirop de pin „William Fox”
• 2 stropi de bitter „Angostura”
• Jack Rudy Cocktail Co. Bourbon Cocktail Cherry, pentru a garnisi (dacă nu aveți asta la îndemână, o cireșă de cocktail o poate înlocui)

Mod de preparare:
• Răciți un pahar cu gheață și puneți-l deoparte
• Turnați ginul ”Start Point”, siropul de pin și bitterul „Angostura” într-un shaker pentru cocktail-uri, adăugați gheață până se umple și agitați energic timp de 15 secunde.
• Scoateți gheața din paharul pus deoparte și folosiți un filtru pentru a strecura amestecul în pahar.
• Se ornează cu o cireșă de cocktail, lăsând tulpina în sus.
Credit: Salcombe Distilling Co.

Santas Love Handle 091f

Foto: Joe Brayford

 

10. Călătorul

Ingrediente:
• 50ml Salcombe Gin „Start Point”
• 15ml Vermut „Knightor Rosso”
• 10ml sirop de pin „William Fox”
• 2 stropi de bitter „Angostura”
• Jack Rudy Cocktail Co. Bourbon Cocktail Cherry, pentru a garnisi (dacă nu aveți asta la îndemână, o cireșă de cocktail o poate înlocui)

Mod de preparare:
• Răciți un pahar cu gheață și puneți-l deoparte
• Turnați ginul ”Start Point”, siropul de pin și bitterul „Angostura” într-un shaker pentru cocktail-uri, adăugați gheață până se umple și agitați energic timp de 15 secunde.
• Scoateți gheața din paharul pus deoparte și folosiți un filtru pentru a strecura amestecul în pahar.
• Se ornează cu o cireșă de cocktail, lăsând tulpina în sus.
Credit: Salcombe Distilling Co.

The Wanderer landscape 099f

Foto: Salcombe Distilling Co

Sursă articol: The Insideexpress.com

Sursă foto articol: The Insideexpress.com/ Clair Irwin/Maverick Photo Agency/Joe Brayford

 

Etichetat ca

Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *