Piesă

Titlu

Artist

Acum

Acum

Background

EQUILIBRIUM [E6] – Minciuna și grupurile profesionale

Alfred Vasilescu 15 decembrie 2021


Abonează-te la podcastul Equilibrium dând click pe „Follow” pe platforma ta preferată:

Spotify badge 330x80 1Apple Podcasts badgeGoogle Podcasts badge

Fii printre primii care află imediat când postăm următorul episod!

 

[E6] – Minciuna și grupurile profesionale

În episodul anterior v-am vorbit despre multiplele forme ale minciunii la nivel social, la nivel statistic, dar și cum funcționează aceasta în anumite grupuri profesionale, precum în sistemul judiciar, în profesiile de sprijin al legii sau în profesia militară. Astăzi voi încerca să lărgesc puțin aria de cuprindere și să vă aduc în atenție avatarurile pe care minciuna le adoptă ca manifestare specifică în cadrul altor grupuri profesionale „sensibile” din punct de vedere deontologic: lucrători din servicii secrete, relații publice, jurnaliști, medici și altele.

Explorarea fenomenului comunicațional al minciunii la acest palier este foarte profitabilă, evidențiind mecanisme etice particulare, constrângeri și libertăți deontologice atipice, proprii anumitor arii ocupaționale. Există profesii a căror ființare este greu de imaginat în absența utilizării minciunii, acesta fiind mediul lor natural de dezvoltare, factorul lor de reușită.

În acest episod veți afla despre:
– Minciuna și serviciile secrete
– Minciuna în activitățile economice
– Minciuna în relațiile publice și advertising
– Minciuna în jurnalism
– Minciuna în profesia politică
– Minciuna în profesia medicală
– Minciuna în profesiile artistice
– Considerații finale asupra minciunii în grupurile profesionale

E bine să fiți informați, lucizi, vigilenți față de manipulatorii din jurul vostru, fie că sunt oameni reali, troli virtuali sau instituții! Să îi recunoașteți și să le detectați eficient minciunile! Iar dacă vreți voi să mințiți, măcar să deveniți mai pricepuți la asta!
Până atunci, audiție plăcută!