Acum

Title

Artist

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Background

Buzăul citește

Written by on 22 aprilie 2024

Concursul „Buzăul citește” face parte din proiectul „Buzăul citește”, un proiect de educație și lectură, inițiat și susținut de Primăria municipiului Buzău din anul 2021.

Concursul „Buzăul citește” se va desfășura pe data 22 aprilie 2024, de la ora 11.00 la 13.00, la Centrul „Iazul Morilor”.

Concursul „Buzăul citește” este de tip „quiz” (întrebări și răspunsuri) din cărțile pe care elevii le-au primit la finalul anului școlar 2023, pentru lectura de vară, din partea Primăriei municipiului Buzău, în cadrul aceluiași proiect. 

IMG 6380

La concurs s-au înscris 14 echipe, din care fac parte elevi de vârste diferite din învățământul primar (clasele a III-a și a IV-a), gimnazial (clasele a V-a și aVI-a) și liceal (clasele a IX-a) din municipiul Buzău.

Scopul organizării acestui eveniment este cultivarea interesului pentru lectură, precum și încurajarea lucrului în echipă, deprinderea spiritului de fair-play într-o competiție, promovarea interesului pentru cărți în rândul copiilor și tinerilor ca fiind o ocazie perfectă pentru a se exprima și a se afirma.

Fiecare echipă câștigătoare la categoria sa va aduce ca premiu în unitatea de învățământ un frumos colț de lectură, complet amenajat cu 1 bibliotecă, 1 lampadar, 10 fotolii puf, 1 covor, 1 fotoliu de lectură, 1 suport de cărți  și 100 de cărți (dicționare, enciclopedii, atlase, cărți de ficțiune), oferite de Primăria municipiului Buzău.

De asemenea, toți copiii participanți, indiferent de clasament, vor primi un dar educațional.

În cadrul festivității de premiere, domnul Constantin Toma, Primarul municipiului Buzău va înmâna diplomele și premiile.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *