Cum pot fi reduse emisiile de dioxid de carbon folosind coji de cartofi
Scris de Andreea pe 16 februarie 2021
Marele producător de chipsuri Walkers a adoptat o tehnică care va reduce cu 70% emisiile de dioxid de carbon din procesul de fabricație. Tehnica inovatoare va folosi cojile de cartofi rămase din fabricarea chipsurilor și dioxidul de carbon (CO2) captat din fermentarea berii pentru a obține îngrășământ. Acesta va fi apoi returnat fermelor unde se cultivă chipsuri Walkers pentru a hrăni cultura de cartofi de anul viitor.
Producerea de îngrășăminte de obicei emană emisii mari de dioxid de carbon (CO2), dar noua tehnologie adoptată de Walkers le reduce semnificativ. În urma unui proces promițător de îngrășământ, care a fost aplicat pe paturile de semințe de cartofi din acest an, marca intenționează ca în 2021 să introducă la fabrica sa de la Leicester, echipamente de specialitate pentru pregătirea culturii din 2022.
Noua inițiativă va ajuta Walkers să devină carbon negativ în producția sa de cartofi în următorul deceniu. Producătorii caută, de asemenea, să aplice beneficiile de mediu ale noului îngrășământ circular pe piețele europene și la alte culturi, cum ar fi ovăzul și porumbul.
În urma apelurilor pentru reducerea cantității de ambalaje din plastic pe care le produce, Walkers a introdus în 2018 o schemă de reciclare a pungilor. Consumatorii depun pachete uzate în punctele de colectare din Marea Britanie, care sunt apoi returnate la TerraCycle pentru reciclare. În același timp, Walkers își propune ca toate ambalajele să fie 100% reciclabile, compostabile sau biodegradabile până în 2025.
Sursă știre: greennews.ro
Sursă foto: mediculnaturist.blogspot.com