Acum

Title

Artist

Acum

Supersonic Party

00:00 04:00

Acum

Supersonic Party

00:00 04:00

Background

Decrețeii buzoieni preiau puterea în România

Written by on 15 iunie 2023

Decrețeii, așa cum au fost numiți peiorativ sau cu simpatie copiii născuți mai ales în anii 1967 și 1968, după apariția Decretului 770/1966, sunt o generație aparte. Rod al politicii antiavort și de sporire a natalității susținută de statul comunist, decrețeii au fost mereu, între ei, în competiție. Imaginați-vă că rata natalității în anul 1967 a fost dublă față de anul precedent!

Fiind mulți, au trebuit să învețe mai mult, să concureze mereu între ei, să împartă mai puține resurse, să își dezvolte abilități de a reuși în viață într-un mediu mai dezavantajos față de alte generații. La revoluție, tocmai își începeau viața de adult. Li se deschideau oportunități noi, aveau altă libertate de exprimare, puteau deveni antreprenori sau politicieni. Erau tineri și au avut norocul să ia startul în viață sub auspicii istorice favorabile. Acum, această generație a ajuns la deplina maturitate, și în poziții de conducere.

Azi, a fost votat guvernul Ciolacu. La conducerea acestuia se află doi decreței, ambii din Buzău! Marcel Ciolacu, prim-ministru PSD, născut la Buzău la 28.11 1967 și Cătălin Predoiu, viceprim-ministru PNL, născut tot la Buzău, la 27.08.1968.

Să vedem dacă cei doi își vor onora generația sau o vor face de râs. Generație care, atunci când va începe să iasă la pensie, în câțiva ani, va deveni dintr-o forță a societății românești, o problemă socială uriașă a României.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *