Acum

Title

Artist

Acum

Supersonic Club

13:00 16:00

Acum

Supersonic Club

13:00 16:00

Background

După 20 de ani vor exista zboruri directe între Bucureşti şi SUA. Zborurile încep din iunie 2024. Iată preţul şi aeronava cu care vor fi operate

Written by on 27 decembrie 2023

Compania aeriană HiSky anunţă că, începând din data de 7 iunie 2024, va opera zboruri directe către Statele Unite, pe ruta Bucureşti – New York.

Compania va opera zborurile dintre Bucureşti şi New York cu aeronave Airbus A330. Biletele au fost puse în vânzare şi au un preţ de 350 de euro pe sens.

„După 20 de ani, zborurile directe Bucureşti – New York devin posibile alături de HiSky! Din 7 iunie 2024, vei putea zbura cu noi direct spre oraşul visurilor – New York. Cursele regulate vor fi efectuate săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă”, a precizat compania într-un comunicat.

Românii ar putea călători în Statele Unite ale Americii fără vize din 2025.

Airbus A330

Aeronava care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse pe această distanţă, fără escală, a aterizat săptămâna aceasta pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Aparatul de zbor, Airbus A330, a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreţinere din Irlanda, şi poartă înmatricularea YR-KID. Aceasta este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky şi singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configuraţie în două clase de servicii, business class şi economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanţe de peste 13.400 km. Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body şi se regăseşte în flotele celor mai prestigioşi operatori aerieni din lume. Cu o eficienţă operaţională în serviciu de 99,4%, şi sistemul avansat de comandă fly-by-wire, această aeronavă modernă şi eficientă este apreciată, în principal, pentru fiabilitatea şi performanţele sale, mai ales pentru călătorii de lungă durată.

În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B şi atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt.

Aeronava are o lungime de  58,8 metri şi o anvergură de 60,3 metri.

Sursă text/foto: Mediafax.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *