Piesă

Titlu

Artist

Acum

Takeoff

06:00 08:00

Acum

Takeoff

06:00 08:00

Background

Lynetteholm, insula artificială a Danemarcei

Editat de la 8 iunie 2021

Parlamentul danez a aprobat construirea unei insule artificiale, care va găzdui 35.000 de oameni și va proteja portul din Copenhaga de creșterea nivelului mării. Construcția va demara la sfârșitul acestui an, însă proiectul grandios va fi gata în 2070, relatează BBC.


Denumită Lynetteholm, insula va fi legată de Copenhaga prin mai multe drumuri și va avea inclusiv o linie de metrou. Totodată, insula artificială va fi înconjurată de un sistem de baraje, care va avea ca scop principal să protejeze portul de creșterea nivelului mării și de valurile mari. Acest proiect grandios se confruntă însă cu opoziția ecologiștilor, care se arată îngrijorați cu privire la impactul construcției.


Peninsula, cu o suprafaţă de trei kilometri pătraţi, va necesita 80 de milioane de tone de pământ şi 28 de milioane de metri cubi de nisip. Jurnaliştii de la Danish Broadcasting Corporation au calculat că aceasta înseamnă că 350 de camioane vor trebui să treacă zilnic prin Copenhaga până la locul şantierului timp de zece ani.

insula danemarca

Sursă știre: bbc.com

Sursă foto: bbc.com


Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *