Acum

Title

Artist

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Background

Scrisoarea I a lui Trump

Written by on 4 iulie 2024

Autor: Alfred Vasilescu

O superștire politică a explodat în presa alternativă românească, fiind băgată sub preș cu ticăloșie de mainstream media autohtonă: scrisoarea de susținere trimisă de Donald Trump candidatului la președinția României, Cozmin Gușă.

Ca de la suveranist la suveranist, Trump îl legitimează astfel pe independentul Gușă (că tot arată sondajele aprecierea românilor pentru candidații independenți!) și îi ridică exponențial notorietatea, printr-un document cum nu a mai existat în istoria relațiilor politice româno-americane.

Ce consecințe poate avea gestul surprinzător al posibilului viitor președinte al SUA?

Trump arată astfel că deja lucrează, în stil prezidențial, la poziționarea viitoarei sale administrații față de aliații dezirabili din statele cheie, pe care îi tratează cu eleganță, de la egal la egal, și nu ca pe niște guvernatori de colonie.

Gestul public de susținere îl profilează pe fostul președinte american ca un lider căruia îi plac oamenii inteligenți, care au cultură politică, în detrimentul mediocrităților pragmatice care populează covârșitor scena politică românească, ceea ce sugerează că, în aceeași logică, opțiunea lui pentru poziția de vicepreședinte al SUA ar putea fi Vivek Ramaswami, un politician tânăr, strălucitor intelectual și un comunicator desăvârșit.

Trump, sfătuit probabil de consilierii din stafful lui, mult mai bine informați, și-a asumat gestul în mod demonstrativ, deși știe că șansele lui Cozmin Gușă de a intra în turul 2 sunt minime. Însă a vrut să dea un semnal clar cu cine și-ar dori să lucreze și ce tip de viziune politică apreciază în Europa de Est.

Scrisoarea este o invitație fără echivoc pentru o întâlnire Trump – Gușă în viitorul apropiat. Nu cred că ultimul va pleca din Statele Unite cu o șapcă pe cap! Mai degrabă, ar fi un semn de mare curtoazie ca, de data aceasta, Donald să poarte simbolic, o șapcă cu tricolor!

În fine, prin opțiunea sa, Trump a făcut o declarație tranșantă liderilor Uniunii Europene și elitei globaliste, despre ce îi așteaptă dacă vine la putere.

Ce înseamnă scrisoarea pentru mlaștina politică autohtonă?

Un semnal puternic că ceilalți candidați suveraniști ar trebui să țină cont de opțiunea lui Trump și să acționeze în consecință. Al doilea adresant al scrisorii pare a fi, indirect, George Simion.

George Simion ar ucide pentru o astfel de recunoaștere, la un asemenea nivel și grad de exclusivitate! Dacă va pricepe semnalul, va mai avea un viitor pe culoarul politic suveranist. Dacă, însă, îl va ataca pe Gușă în campanie și Trump iese președinte, și-a dat foc la valiză!

În notă pamfletară, aș mai putea adăuga că:

Mircea Geoană plânge în pumni știind că o scrisoare similară dedicată lui de Biden ar avea acum valoarea unui plagiat.

Nicu Ciucă întreabă poștașul în fiecare zi dacă a primit și el ceva de la președintele SUA. Degeaba! I-a venit doar un colet cu cărți de-ale lui, retur!

Pe Ciolacu oricum nu îl interesează subiectul. El vrea funcția de prim-ministru, nu contează sub ce președinte. Se știe că este deosebit de maleabil, ia forma vasului în care este turnat. Până la urmă, să nu fie, totuși, un vas de toaletă!

Elena Meloni, pardon, Lasconi, și-a mai atârnat o cruce de gât, pentru credibilitate în campanie! Dacă trebuie, va deveni primul Părinte 2 suveranist din România!

Rareș Bogdan vrea vicepreședinte al țării. Chiar dacă funcția nu există în statul român, ar trebui înființată pentru el. Dacă o au americanii și noi nu, suntem niște putiniști!

În fine, Iohannis continuă să își trimită scrisori de recomandare autoadresate pentru diferite funcții.

Ce îi unește pe toți? Speranța că Biden sau înlocuitoarea lui democrată vor câștiga președinția în noiembrie, iar așa deranjul pentru ei nu va fi prea mare.

Totuși, o lecție decisivă în politică și în viață ne învață că: „Cine nu riscă, nu câștigă!”.

P.S. Chiar nu s-a gândit nimeni să susțină că scrisoarea este un fals grosolan, generat de Gușă prin utilizarea Inteligenței Artificiale? Nu-i nimic, mai aveți timp, băieți!

donald trump cozmin gusa

Textul scrisorii este următorul:

Domnului Cozmin Gușă

Candidat la Președinție România

Stimate Domnule Gușă,

Sper că această scrisoare vă găsește sănătos și cu un moral ridicat. Cu mare plăcere vă transmit cele mai sincere felicitări pentru candidatura dumneavoastră la președinția României. Dedicarea dumneavoastră față de serviciul public și viziunea pentru viitorul acestei mari națiuni sunt cu adevărat demne de laudă.

În calitate de fost Președinte al Statelor Unite, sunt conștient de marea responsabilitate și onoare care vin odată cu guvernarea unei țări. Sunt profund impresionat de devotamentul dumneavoastră în promovarea schimbării constructive și preocuparea dumneavoastră pentru bunăstarea poporului român.

România deține un rol strategic și crucial în Europa de Est și Balcani. Locația geografică a țării dumneavoastră, combinată cu angajamentul ferm față de valorile democratice și stabilitatea regională, o fac un partener indispensabil în asigurarea păcii și prosperității în regiune. Statele Unite au recunoscut întotdeauna importanța României ca aliat cheie, iar relația noastră de lungă durată este o dovadă a valorilor noastre comune și a intereselor reciproce.

Vă transmit cele mai bune urări pentru alegerile care urmează. Fie ca dumneavoastră să aveți succes în eforturile depuse și ca poporul român să fie ghidat de înțelepciune și unitate în alegerea viitorului lui lider. Aștept cu nerăbdare posibilitatea de a colabora pentru a consolida prietenia durabilă dintre națiunile noastre mari.

Aștept cu nerăbdare să vă întâlnesc în curând și să întărim colaborarea noastră.

Cu respect,

Președintele Donald J. Trump

Sursă traducere și foto: solidnews.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *