Acum

Title

Artist

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Background

Cât cântărește o pisică uriașă ce se află la un pas de a depăși recordul mondial?

Written by on 25 ianuarie 2022

O pisică din rasa Maine Coon este considerată cea mai mare pisică din lume. Toți cei care au văzut-o au confundat-o cu un câine din cauză mărimii și greutății sale. 

Yulia Minina a cumpărat pisica Maine Coon și a numit-o Kefir, după băutura cremoasă din lapte, datorită blăniței ei de un alb imaculat. Felina din Stary Oskol, în estul Rusiei, este considerată acum cea mai mare pisică din lume, având 13 kilograme la mai puțin de doi ani și continuă să crească. Aceasta este la mică distanță de a doborî un record mondial.

„Când vine cineva la noi acasă, toți o confundă cu un câine”, a povestit Yulia Minina. 

1

Kefir a ajuns să depășească între 10 și 12 kilograme în mai puțin de doi ani de viață. 

„Nu numai că aceasta a crescut ca și înfățișare, dar a devenit mult mai inteligentă și se comportă întotdeauna cu calm”, a adăugat stăpâna. „Chiar dacă aspectul diferă, Kefir este ca un copil afectuos și modest. Când prietenii și cunoștințele vin în casă, toată atenția este asupra lui și el se lasă de bunăvoie mângâiat”, a continuat Minina. 

Rasa Maine Coon, după cum sugerează și numele, provine din statul Maine și este considerată una dintre cele mai vechi rase de pisici domestice din America de Nord. Inițial, acestea au fost apreciate pentru abilitățile lor de vânătoare și, de atunci, au fost supranumite „uriașii blânzi”, și au fost descrise ca având personalități prietenoase și jucăușe, „asemănătoare unui câine”. 

SuperSonic Radio - Cât cântărește o pisică uriașă ce se află la un pas de a depăși recordul mondial?

Până la introducerea pisicii Savannah în anii 1980, Maine Coon, musculoasă, cu pieptul lat, era considerată cea mai mare rasă domestică din lume, masculii cântărind, în general, nouă kilograme, iar femelele, șase. Felinele din această rasă ating, de asemenea,  lungimi de aproape un metru. 

Însă, potrivit Mininei, Kefir a eclipsat deja toate pisicile din rasa ei. Aceasta a ajuns deja să cântărească 13 kilograme la un an și jumătate și va continua să crească, fiindcă pisicile din rasa Maine Coon se dezvoltă până la patru ani. 

„Noaptea îi place să se cațere pe mine și să doarmă. Când era mică, nu mi-a creat niciun inconvenient. Dar acum a devenit mare și grea și, desigur, este greu să dormi așa.”, a explicat ea.

3

Sursă știre: thesun.co.uk

Sursă foto: thesun.co.uk


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *