Piesă

Titlu

Artist

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Background

Femeile afgane câștigă lupta pentru propria lor identitate

Editat de la 28 aprilie 2021

SuperSonic Radio - Femeile afgane câștigă lupta pentru propria lor identitate

Președintele Afganistanului a semnat o nouă lege care va include, pentru prima dată, numele mamelor pe certificatele de naștere și pe cardurile de identificare ale copiilor lor. 

Legea reprezintă o victorie majoră pentru activistele pentru drepturile femeilor afgane, care de câțiva ani au făcut campanie pentru ca ambii părinți să fie numiți sub hashtagul social media #WhereIsMyName.

Reforma va avea consecințe importante în viața reală, facilitând obținerea de către femei a educației, a îngrijirilor medicale, a pașapoartelor și a altor documente pentru copiii lor și a călătoriilor alături de copiii lor. Va fi deosebit de semnificativ pentru femeile văduve, divorțate, separate sau care au relații cu parteneri abuzivi.

Femeile din Afganistan se confruntă în continuare cu bariere enorme în calea echității, inclusiv cu legi discriminatorii, cu nerespectarea legilor care ar trebui să le protejeze și cu bariere discriminatorii în calea educației și ocupării forței de muncă. 

Guvernul afgan nu a respectat adesea drepturile femeilor, astfel încât sprijinul guvernului pentru această lege este încurajator.

Sursă știre: hrw.org

Autor: Heather Barr

Sursă foto: 2020 AP Photo/Rahmat Gul


Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *