Acum

Title

Artist

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Background

O piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu

Written by on 20 decembrie 2021

O piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu, a anunţat vineri pe Twitter primarul adjunct al oraşului, Laurence Patrice.

„Mă bucur că Consiliul Primăriei din Paris a votat propunerea pe care am făcut-o împreună cu Delphine Bürkli (primar al arondismentului 9 – n.r.), în semn de omagiu faţă de virtuosul compozitor român George Enescu. O piaţă îi va purta astfel numele în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre acei mari artişti europeni deveniţi parizieni iluştri”, a scris Laurence Patrice pe Twitter, potrivit Agerpres.

Decizia a fost salutată pe Facebook de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu – este locul în care compozitorul şi violonistul roman şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni”, a scris Luca Niculescu vineri pe Facebook.

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu, care marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea compozitorului român şi care, sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a cuprins o serie de evenimente omagiale printre care: prezenţa Orchestrei Naţionale a Franţei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu şi montarea operei Oedip la Opera Bastille, a mai scris ambasadorul României la Paris pe Facebook.

SuperSonic Radio - O piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu

Sursă știre: Digi24.ro / AGERPRES.ro

Sursă foto: adevărul.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *