Piesă

Titlu

Artist

Acum

Rise and Shine

08:00 12:00

Acum

Rise and Shine

08:00 12:00

Background

Amsterdam: S-a inaugurat un pod imprimat 3D

Editat de la 23 iulie 2021

Regina Maxima s-a alăturat joi, 15 iulie, unui robot mic pentru a inaugura un pod pietonal din oțel imprimat în 3D peste un canal din inima Cartierului Roșu din Amsterdam, potrivit AP. Regina Maxima a pus în mișcare robotul care a tăiat cu o foarfecă panglică de inaugurare a podului.

15 july 3d bridge

Liniile curgătoare distincte ale podului de 12 metri au fost create utilizând o tehnică de imprimare 3D ”wire and arc” care combină robotica cu sudura. Tim Geurtjens, de la compania MX3D, a declarat că podul prezintă posibilitățile tehnologiei. „Dacă doriți să aveți un pod cu adevărat decorat sau un pod cu adevărat estetic, brusc devine o opțiune bună să-l printați”, a spus el. „Pentru că nu este vorba doar de a face lucrurile mai ieftine și mai eficiente pentru noi, ci de a oferi arhitecților și proiectanților un nou instrument foarte interesant în care pot regândi designul arhitecturii și proiectelor lor.”

Structura de 6 tone va fi dotată cu senzori pe care cercetătorii de la Imperial College din Londra îi vor folosi pentru a monitoriza podul în timp real și pentru a evalua modul în care reacționează la utilizare.

Va rămâne în vigoare timp de doi ani, în timp ce vechiul pod de peste canal va fi renovat.

SuperSonic Radio - Amsterdam: S-a inaugurat un pod imprimat 3D

Micha Mos, consilier al municipalității din Amsterdam, a declarat că podul ar putea contribui la atragerea de noi turiști, deoarece orașul încearcă să schimbe imaginea un cartier cunoscut pentru cluburile de noapte, vitrinele cu prostituate și petrecerile zgomotoase.

Sursă știre: HotNews.ro

Sursă foto: reddit.com

Sursă galerie foto: reddit.com / Adriaan De Groot


Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *