Acum

Title

Artist

Acum

Supersonic Rock

19:00 21:00

Acum

Supersonic Rock

19:00 21:00

Background

Documentarul „Plaiul Pârscovului. Oameni și locuri de poveste” se vede la BIFF

Written by on 13 septembrie 2022

Supersonic Radio are plăcerea de a vă invita să vizionați producția sa documentară „Plaiul Pârscovului. Oameni și locuri de poveste”, care va fi prezentat în cadrul festivalului „Buzău Internațional Film Festival”, luni, 19 septembrie 2022, ora 18.30 la sala Teatrului George Ciprian din Buzău.

Documentarul, filmat în a doua parte a anului trecut, a avut premiera pe 5 februarie 2022 și a fost difuzat de postul de televiziune național Exploris. Proiectul cinematografic urmărește să surprindă destinul unei comunități rurale din România de azi, remarcabilă prin drumul parcurs în vâltoarea evenimentelor de-a lungul timpului, și să îi spună povestea prin oamenii ei de seamă, din punct de vedere geografic, istoric, al spiritualității și credinței, al educației, al vieții sociale, al culturii și al personalităților pe care Pârscovul le-a dat lumii, dar și al evoluției sale economice, turistice și administrative.

Ne-am propus să realizăm un proiect ambițios, de anvergură, care să ridice standardul monografiilor videografice de localitate din România. Vă invităm ca în cele peste două ore ale filmului să descoperiți informații surprinzătoare, frumuseți nebănuite, valori pe care le împărtășiți, și să vă lăsați purtați de poveste între nostalgie și un licăr de speranță!

Echipa Supersonic Radio care a realizat documentarul: Alfred Vasilescu (regizor, scenarist și producător), Marius – Adrian Nicoară (scenarist), Florin Mușetoiu (director de imagine, editor video), Alexandru Vasilescu (director de sunet, editor sunet, traducere și subtitrare), Paul Oprea (voiceover), Dumitru Scoroșanu (consultant istoric, documentarist).

O producție 100% realizată de buzoieni, cu buzoieni, despre buzoieni!

afis biff

Vă așteptăm!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading