Piesă

Titlu

Artist

Acum

Zbor de noapte

04:00 07:00

Acum

Zbor de noapte

04:00 07:00

Background

Londra: Tablouri de Picasso, Mondrian și Van Gogh au fost expuse de o casă de licitații

Editat de la 27 aprilie 2021

Tablouri de Pablo Picasso, Piet Mondrian şi Vincent Van Gogh au fost expuse joi la Londra înainte de a fi scoase la licitaţie în luna mai, casa Christie’s încurajând iubitorii de artă să rezerve vizionări, în contextul în care muzeele rămân închise în Marea Britanie, relatează Reuters.

Cele trei picturi în ulei sunt piesele centrale ale licitaţiei “20th Century Evening Sale” de pe 13 mai de la New York. Lucrările au fost anterior expuse la Hong Kong.

Licitaţia va începe cu lucrarea lui Picasso din 1932 “Femme assise pres d’une fenętre (Marie-Thérese)”, un portret al iubitei artistului, cu o valoare estimată la circa 55 de milioane de dolari.

Pictura lui Mondrian “Composition: No. II, with Yellow, Red and Blue” este expusă pentru prima dată în public în aproape 30 de ani. Pictura s-a aflat în posesia unui colecţionar privat după ce a fost vândută la licitaţie în 1993, a precizat Gill. Preţul său de vânzare a fost estimat la circa 25 de milioane de dolari.

Tabloul lui Van Gogh “Le pont de Trinquetaille” are un preţ de vânzare estimat la între 25 şi 35 milioane de dolari. Pentru a vedea lucrările de artă, vizitatorii trebuie să rezerve vizionări online, numărul de vizitatori fiind limitat în acord cu restricţiile impuse de pandemie.

SuperSonic Radio - Londra: Tablouri de Picasso, Mondrian și Van Gogh au fost expuse de o casă de licitații

Sursă știre: AGERPRES.ro

Autor: Mihaela Moise

Sursă foto: Peter Nicholls / Reuters


Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *