Piesă

Titlu

Artist

Acum

Supersonic Cinema

16:00 17:00

Acum

Supersonic Cinema

16:00 17:00

Background

Simpozionul Internațional de Sculptură de la Buzău – BISS 2022

Editat de la 1 iulie 2022

Evenimentul, aflat la prima ediție, îşi propune să fie un simpozion anual, care să aducă în patrimoniul oraşului sculpturi monumentale ale celor mai de seamă artişti contemporani români și străini, îmbogățind tradiția sculpturală buzoiană insuflată de Tabăra de Sculptură de la Măgura.

Dacă semnificația celor 16 ediții ale taberei de sculptură de la Măgura a marcat 16 secole de atestare a Buzăului, prima ediție a „Buzău International Sculpture Symposium (BISS)” își propune să celebreze 1650 de ani de la prima menționare a numelui de Buzău (Mousaios) sub egida temei „Memoria Apei”. Această temă are menirea de a-i inspira pe artiști în crearea de forme sculpturale inedite care să omagieze istoria, tradițiile și frumusețile meleagurilor noastre.

fb insta post general2

            Anul acesta vor participa zece sculptori de talie mondială, atât din țară cât și din străinătate, care vor realiza lucrări monumentale din marmură şi metal, ce vor fi amplasate ulterior în oraş. Astfel, Buzăul va deveni o capitală a artei contemporane, iar artiștii internaționali invitați, ambasadori ai României în țările de proveniență.

            Sculptorii selectați prin concurs de către juriul de specialitate și prin votul publicului pentru prima ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură de la Buzău 2022 sunt: Amin Balaghiinalou, din Iran, cu lucrarea „Dive into memory” (Scufundare în memorie), Andrej Mitevski din Macedonia de Nord, cu lucrarea „Duality” (Dualitate), George Minchev, din Bulgaria, cu lucrarea „Caught wave” (Val capturat), Ionuț Marin, din România, cu lucrarea „Splash”, Kirill Grekov, din Estonia, cu lucrarea „Big catch” (Mare captură), Kiryl Krokhaliou, din Belarus, cu lucrarea „Look around” (Uită-te în jur), Marino di Prospero, din Italia, cu lucrarea „The phoenix arab” (Phoenixul arab), Valerian Jikia, din Georgia, cu lucrarea „Road to eternity” (Drumul către eternitate). Lor li se alătură, în calitate de invitați speciali, Bogdan Adrian Lefter, cu lucrarea „Butterfly effect” (Efectul fluture) și Bogdan Severin Hojbotă, cu lucrarea „Străjer al apelor” (Guardian of waters).


Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *