Acum

Title

Artist

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Acum

Takeoff

06:00 09:00

Background

Buzăul, marele câștigător al competiției de proiecte de dezvoltare urbană organizată de Germania

Written by on 19 februarie 2021

AHK România, reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România, a demarat pe 11 februarie, la Buzău, un proiect de referință pentru dezvoltarea orașelor din țară. Ministerul Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania a ales proiectul municipalității ,,Smart, Green, Circular Buzău”, ca fiind marele câștigător al concursului, din 300 de proiecte internaționale aflate în competiție.

ahk

Astfel, Buzăul are șansa ca prin finanțarea asigurată de statul german împreună cu administrația locală și Uniunea Europeană, să devină un oraș model al viitorului, ecologic, inteligent și circular, ceea ce ar reprezenta o premieră națională în domeniu.

La întâlnire au participat Excelența Sa Cord Meier – Klodt, ambasadorul Germaniei la București, domnul Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane și doamna Armida Hemeling, din partea companiei Goduni Germania, coordonatoarea generală a proiectului guvernamental, desfășurat sub patronajul Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania. Din partea Primăriei Municipiului Buzău a participat primarul Constantin Toma, însoțit de un staff tehnic.

,,Proiectul de la Buzău este istoric!”, au subliniat oficialitățile germane, arătând că acesta este un proiect de amploare care va reprezenta un exemplu de urmat pentru orice oraș european.

Obiectul proiectului este reprezentat de un model conceptual de dezvoltare municipală ecologică, inteligentă și circulară, care prevede o interconectare a principalelor sisteme de alimentare și salubrizare prin intermediul unor soluții tehnologice inovative. Astfel, municipiul Buzău va face pași importanți pentru a deveni verde, smart și circular, o strategie a municipiului în această direcție existând deja de câțiva ani. Proiectul va asigura fezabilitatea tehnică și financiară, siguranța achiziției de tehnologie precum și implementarea continuă și sustenabilă.

Prima fază a proiectului, cartografierea situației existente la nivel local, se va derula timp de un an și va fi finanțată prin intermediul inițiativei de export a Ministerului Federal „Tehnologii de Mediu” EXI.

Cu acest prilej, Excelența Sa Cord Meier – Klodt și-a arătat aprecierea personală pentru edilul Buzăului, numindu-l pe Constantin Toma, cităm: „Primarul…unul dintre primarii mei preferați din țară, și știu despre ce vorbesc!”

149331898 3694056100715698 5380244866583753023 n

Buzau oras model


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *