Piesă

Titlu

Artist

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Background

Ford a anunțat producerea unei mașini electrice la Craiova

Editat de la 29 aprilie 2021

SuperSonic Radio - Ford a anunțat producerea unei mașini electrice la Craiova

Ford România a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari în uzina din Craiova, pentru a produce un nou vehicul comercial ușor, care va avea și o versiune electrică. Mașina va fi produsă începând cu 2023.

Ford este primul producător auto care anunță producția unui vehicul complet electric în România. Pe lângă Puma, Ford Craiova construiește în prezent și SUV-ul de mici dimensiuni, Ford EcoSport, dar și mult-premiatul motor EcoBoost de 1.0 litri. Noul model va avea motoare pe benzină și diesel, dar și o versiune complet electrică, ce va fi lansată în 2024. Acesta va fi primul vehicul de volum, complet electric construit de Ford în România, pentru a se conforma angajamentului companiei de a atinge zero emisii în Europa.

Fabrica din Craiova urmează astfel Centrului de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și uzinei Ford Otosan din Kocaeli (Turcia), care vor produce vehicule complet electrice.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova,” a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.  Acesta a mai adăugat că , „Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii.

Sursă știre: Profit.ro

Autor: Gabriel Dogaru

Sursă foto: thenewswheel.com

 

Etichetat ca

Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *