Piesă

Titlu

Artist

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Acum

Takeoff

07:00 09:00

Background

India: Criza locuințelor soluționată de o imprimantă 3D

Editat de la 30 aprilie 2021

Prima casă din India ridicată cu ajutorul unei imprimante 3D poate oferi, potrivit experţilor din domeniul locativ, soluţia la criza de locuinţe la preţuri accesibile cu care se confruntă ţara, tehnologia utilizată fiind mai rapidă, mai ieftină şi mai eficientă în comparaţie cu metodele tradiţionale de construcţie, relatează miercuri Thomson Reuters Foundation.

Casa fără etaj, cu un diametru de aproximativ 56 de metri pătraţi poate fi construită în doar cinci zile şi poate fi personalizată, tehnologia fiind astfel adecvată atât pentru programul guvernamental pentru locuinţe la preţuri accesibile, cât şi pentru relocarea în caz de dezastre.

Imprimarea 3D pe scară largă câştigă teren în întreaga lume, unele proiecte producând o casă în doar 24 de ore de tipărire, la doar câteva mii de dolari. Spre deosebire de alte utilizări ale imprimării 3D – cum ar fi dispozitivele medicale – procesul, cunoscut şi sub denumirea de fabricare aditivă, foloseşte de obicei un anumit tip de beton cu uscare rapidă, turnat cu precizie de un dispozitiv controlat cu ajutorul computerului.

Tehnologia Tvasta, dezvoltată în India, nu doar că reduce timpul necesar construcţiei ci şi deşeurile rezultate şi este cu aproximativ 30% mai ieftină decât metodele tradiţionale de construcţie, a explicat cofondatorul şi director executiv TVASTA. De asemenea, casele sunt concepute pentru a rezista condiţiilor meteorologice tropicale din India.

Tvasta face parte dintr-un incubator de startup-uri al Ministerului pentru Locuinţe şi Afacerilor Urbane din India, care încurajează utilizarea tehnologiilor inovatoare pentru a soluţiona penuria de locuinţe accesibile.

SuperSonic Radio - India: Criza locuințelor soluționată de o imprimantă 3D

Sursă știre: AGERPRES.ro

Autor: Dana Purgaru

Sursă foto: timesofindia.indiatimes.com


Opinia cititorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *